續上一篇『淺層斑(如雀斑)要進行多少次療程?(回顧按此)』當發佈後陸續都有顧客打黎問:咁深層斑呢(如荷爾蒙斑)又要進行多少次療程呢?咁所以就寫多一篇關於深層斑啦。

  1. 建議顧客首先來臨我地中心做一次電腦皮膚分析,咁有助實際了解到斑既種類、位置、大小、分佈、顏色深淺等。當了解清楚後就可以作出適當既分析。
  2. 深層斑需要做療程既次數會較淺層斑多,因為深層斑位於皮膚深層,亦即係真皮層內,經過激光治療後而被擊碎既黑色素要靠體內既巨嚼細胞吞噬並排出體外(新陳代謝),所以整個過程會較長和需要更多既次數先可以將皮膚深層色素逐次逐層擊碎並排出體外。
  3. 一般深層斑既療程會建議做6次以上,之後可觀察色斑既減退情況再考慮是否需要繼續啦。

但其實荷爾蒙斑既變化情況都會視乎生活習慣,飲食習慣,護膚用品等而受影響,所以記得要同皮膚顧問多溝通,多了解,咁就會好快回復『原美』既您啦!

如果想知更多有關深層斑既資料,可遊覽『深層斑的種類 (按此進入)』或者如果大家想了解自己既皮膚狀況或想知道自己的斑點是屬於那一類的話,歡迎用以下方式聯絡我們預約做一次免費既專業皮膚分析哦,另外我地中心亦為第一次光臨既顧客提供一次半價既療程試做激光去斑治療,可在下面既連結登記哦:

免責聲明:以上所載的資料只供參考用途,均不能作為替代執業西醫的建議.在採取任何行動之前,你必須與有適當資格的執業醫療人仕諮詢.

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料