以往既凹凸洞治療一般會採用激光治療,主要係利用CO2激光既熱能將皮膚既水份氣化(蒸發),造成類似磨皮既效果,將皮膚表皮去掉後再利用皮膚重組既原理來重組膠原纖維,希望能達到治療凹凸洞既皮膚。

雖然都可以改善凹凸洞皮膚問題,但往往讓人卻步既原因係需要較長既復原時間和傷口處理問題。療程後因為創傷性範圍較大,所以皮膚會紅腫最少維持1星期,之後先會慢慢回復正常,所以一般都會帶口罩來遮掩傷口。但由於長時間帶口罩和創傷性範圍較大,所以會有機會造成痕癢或者敏感,嚴重時會令傷口發炎,造成一達達黑色印(炎症後色素沉澱)或疤痕增生等問題。

所以一般都會在療程後給予葯膏和藥物來幫助傷口消炎和修復,之後要好小心去護理皮膚啊。

而現時較新既技術凹凸洞分段式射頻治療既分別係唔需要大範圍地磨走皮膚,因為射頻治療主要係利用機頭上既細針發放射頻熱能,並滲透到皮膚深度達500微米入真皮層,刺激纖維母細胞增生真皮層膠原蛋白,係修復過程中細胞既機制下會大量製造骨膠原,從而將凹陷既皮膚(如凹凸洞或皺紋)承托起來,有效撫平凹陷皮膚和改善膚質.而由於射頻熱能會在皮膚組織內不斷運行直到熱力散去,所以令膠原蛋白細胞快速持續增生,令療程效果更快和效果更顯著.

至於皮膚既復原只需1至3日就已退掉紅腫,而療程後既第2日已經可以化妝,所以都不需配帶口罩。如果想知更多,請遊覽我地既文章分類:射頻療程功能,種類,等等...(連結按此

歡迎用以下方式聯絡我們預約做一次免費既專業皮膚分析哦,另外我地中心亦為第一次光臨既顧客提供一次7折既納米分段式射凹凸洞頻療程試做,可在旁邊既連結了解更多和登記哦:

免責聲明:以上所載的資料只供參考用途,均不能作為替代執業西醫的建議.在採取任何行動之前,你必須與有適當資格的執業醫療人仕諮詢.

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料